TEL: 0231 / 583230  Email: dasbotosani@yahoo.com

Sprijin financiar pentru femeile insarcinate sub forma de voucher-MATERNA

Beneficiază de voucher în cuantum de 2000 de lei orice femeie însărcinată cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Botoșani, după săptămâna a 10-a de sarcină(etapa I).

Alimentarea cardului se va face în 2 etape distincte, respectiv:

  a)Etapa I: 1000 lei/solicitant – sprijin în perioada prenatală după săptămâna a 10-a de sarcină;

  b)Etapa II: 1000 lei/solicitant – sprijin în perioada prenatală după săptămâna a 24-a de sarcină;

 

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA BOTOȘANI se pot depune atât fizic, la sediu Direcției Asistență Socială a Municipiului Botoșani, de luni până joi, între orele 9:00 - 15:00, cât și în format electronic (prin completarea cererii tip al cărei model va fi disponibil pe site-urile Primăriei Botoșani şi al Direcţiei de Asistență Socială Botoșani – www.primariabt.ro; www.dasbotosani.ro), la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de cel puțin 200 x 200 dpi.

Actele necesare sunt:

  1. cerere-tip (modelul tip se poate descărca de pe site-ul D.A.S.Botoșani )
  2. copie după C.I. a solicitantei.
  3. certificat fiscal emis de către D.I.T.L. Botoșani prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local.
  4. adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz.
  5. la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Solicitantele care doresc să acceseze etapa I a Programului vor depune documentele prevăzute la lit.a)-d)  în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină

            Beneficiarele admise în etapa I vor transmite documentele prevăzute la lit.e)  pentru accesarea etapei a- II-a în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

  

Distribuirea voucherelor, precum si dispozitia de acordare, se va face de către Direcția de Asistență Socială Botoșani din strada Săvenilor nr.12, numai pe baza prezentarii actului de identitate în original si a semnaturii de primire .

Date de contact

Adresa:
Strada Săvenilor nr. 12, localitatea Botoșani,
județ Botoșani, cod poștal 710246

Telefon: 0231 583 230  

Email: dasbotosani@yahoo.com

Harta

Program de lucru

Luni - Joi : 8:00 - 16:30

Vineri : 8:00 - 14:00