TEL: 0231 / 583230  Email: dasbotosani@yahoo.com

Anunt-voucher-MATERNA-sprijin pentru cresterea natalitatii

on .

        Anunt-voucher-MATERNA-sprijin pentru cresterea natalitatii

Primăria Municipiului Botoşani anunţă că în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 292/30.06.2023 acorda în scopul creșterii natalității și susținerii familiilor, sprijin financiar sub formă de vouchere (card electronic) în cuantum de 2000 de lei, femeilor însărcinate din municipiul Botoșani pentru cheltuielile cu eventualele tratamente medicamentoase și analize medicale necesare monitorizării și ducerii la bun sfârșit a sarcinii.

 

          Beneficiază de voucher în cuantum de 2000 de lei orice femeie însărcinată cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Botoșani, după săptămâna a 10-a de sarcină(etapa I).

Alimentarea cardului se va face în 2 etape distincte, respectiv:

  a)Etapa I: 1000 lei/solicitant – sprijin în perioada prenatală după săptămâna a 10-a de sarcină;

  b)Etapa II: 1000 lei/solicitant – sprijin în perioada prenatală după săptămâna a 24-a de sarcină;

 

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA BOTOȘANI se pot depune atât fizic, la sediu Direcției Asistență Socială a Municipiului Botoșani, de luni până joi, între orele 9:00 - 15:00, cât și în format electronic (prin completarea cererii tip al cărei model va fi disponibil pe site-urile Primăriei Botoșani şi al Direcţiei de Asistență Socială Botoșani – www.primariabt.ro; www.dasbotosani.ro) pe:

- adresa de e-mail securizata : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
- pe platforma digitala ,,UP COMUNITATE" pusa la dispozitie de operatorul economic UP Romania - www.upromania.ro
 
 Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de cel puțin 200 x 200 dpi.

Actele necesare sunt:

  1. cerere-tip (modelul tip se poate descărca de pe site-ul D.A.S.Botoșani )
  2. copie după C.I. a solicitantei.
  3. certificat fiscal emis de către D.I.T.L. Botoșani prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local.
  4. adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz.
  5. la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Solicitantele care doresc să acceseze etapa I a Programului vor depune documentele prevăzute la lit.a)-d)  în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină

            Beneficiarele admise în etapa I vor transmite documentele prevăzute la lit.e)  pentru accesarea etapei a- II-a în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

 

Mențiune specială

   La data demarării programului 01.07.2023 și doar pentru anul bugetar 2023, gravidele aflate între săptămâna a 24-a și a 30-a vor putea beneficia de cele doua vouchere in valoare de 2000 lei, care vor fi acordate o singura data, cu conditia ca cererea sa fie depusa in termen de 30 de zile de la data demararii programului de depunere a cererilor.

   Dupa trecerea celor 30 zile, gravidele aflate dupa saptamana a 24-a, vor putea primi doar voucherul corespunzator acestei perioade de sarcina, respectiv un singur voucher de 1000 lei.

 

 

Distribuirea voucherelor, precum si dispozitia de acordare, se va face de către Direcția de Asistență Socială Botoșani din strada Săvenilor nr.12, numai pe baza prezentarii actului de identitate în original si a semnaturii de primire .

Arhiva - anunțuri de interes public

Date de contact

Adresa:
Strada Săvenilor nr. 12, localitatea Botoșani,
județ Botoșani, cod poștal 710246

Telefon: 0231 583 230  

Email: dasbotosani@yahoo.com

Harta

Program de lucru

Luni - Joi : 8:00 - 16:30

Vineri : 8:00 - 14:00